L’escopeta de caça, Yasushi Inoue

Sinopsi: A través de les cartes d’una amant, la seva filla i la dona abandonada, adreçades a un home, Jōsuke, se’ns narra la història d’una relació amorosa abocada a la tragèdia. Shōko, que tot llegint el diari de la seva mare se n’assabenta de la seva infidelitat; Midori, l’esposa, que sempre ho havia sabut però havia guardat silenci; i Saiko, la dona que va trair la seva millor amiga. Novel·la d’una gran càrrega emocional, ens ofereix tres punts de vista del significat de l’amor, de la veritat, de la passió i de la mort, amb una economia de mitjans que s’ha arribat a comparar al haiku. Una petita obra mestra d’un dels millors escriptors japonesos.

Yasushi Inoue nascut el 1907, va treballar com a periodista i editor literari durant molts anys, començant la seva prolífica carrera com a autor el 1949 amb Tōgyū i L’escopeta de caça (que va merèixer el prestigiós premi Akutagawa). Posteriorment va publicar 50 novel·les i 150 relats curts, històrics i contemporanis. La seva obra el va convertir en una de les grans figures literàries del Japó. En 1976, Inoue va ser condecorat amb l’Ordre de Cultura, el màxim honor concedit pel mèrit artístic a Japó. Va morir el 1991.

Jordi Mas López (Santa Coloma de Queralt, 1972) és professor de llengua i literatura japoneses a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha traduït diverses obres tant clàssiques com contemporànies del japonès al català. L’any 2009 va rebre el Premi Vidal Alcover pel projecte de traducció de L’estret camí de l’interior de Matsuo Bashô, i el 2017 el Premi Jordi Domènech de Traducció de Poesia per la versió de Tres veus lligades a Minase de Sôgi, Shôhaku i Sôchô. Com a poeta, ha publicat, entre altres, Sema (Premi Senyoriu d’Ausiàs March), Febrer (Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia) i El crit i l’eco.

La premsa n’ha dit

«Tothom a enfebrat llegint L’escopeta de caça, tres cartes de dones; comentari lacònic: Les relacions perilloses densitat haiku.» Sylvaine Pasquier, L’Express

La escopeta de caza es una de esas novelas que, en muy pocas páginas y con una economía de medios meditada y glacial, logran transmitir una intensidad y emoción tales que logran colarse en el recuerdo del lector como un fogonazo de luz. https://koratai.com

FITXA TÈCNICA

Títol: L’escopeta de caça

Autor: Yasushi Inoue

Traductor: Jordi Mas López

Col·lecció: Narrativa, 3

ISBN: 978-84-17410-02-5

Enquadernació: Rústica

Format: 14 x 21 cm

Pàgines: 70

Preu: 14,00 €

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s